Historie van de Oldijk - Ezinge

14 juni 2012 – heden Arnaut en Annet

Nadat Arnaut en Annet een korte periode samenwoonden aan de Nieuwe Peperweg in het dorp kochten zij Oldijk 6 op 14 juni 2012 en trokken daar direct met hun drie kinderen in.

Ze begonnen het pand naar hun eigen wensen te verbouwen. Als eerste werd een doorgang van het voorhuis richting schuur gemaakt (via een inloopkast). Ook maakten zij van de fitnessruimte en studioruimte met een podium, waaruit nu (anno 2018) nog regelmatig mooie harmonietjes weerklinken. Daarnaast werd het woonoppervlakte uitgebreid met zo'n 100 vierkante meter in de schuur met daarin een lange gang richting het achterhuis ( je kunt nu binnendoor naar de andere woning), drie slaapkamers en een extra badkamer. Daarvoor werd een gedeelte van "de deel" opgeofferd. Verder werd later de keuken helemaal verbouwd en ook de ruimte waar vroeger de melktank stond is verbouwd tot een nette was-en opbergruimte. Aan het voorhuis is in herfst 2016 een houten veranda aangebouwd. In 2017 is een houtvergasinstallatie neergezet. De boerderij kan nu worden verwarmd zonder gebruik van gas.

Inmiddels is de bewoning van Oldijk 6 uitgebreid met vier katten, twee geiten en een Pyreneese berghond. Mogelijk worden nog foto’s van deze episode toegevoegd.