Historie van de Oldijk - Ezinge

Medio 1994 - 1996 Rob Meijers en Sandra Pool/Harry Lesteluhu en Saskia Suurd

In deze episode is de boerderij nog eigendom van Harbert van der Wal en Aafke Heuvink. Twee stellen komen dan medio 1994 op Oldijk 12, die ze huren van Harbert en zijn vrouw.
Ze wilden daar de studio gaan verhuren aan bandjes. Ze bouwde er nog een studio bij en richtten beide studio’s in met hoogwaardige apparatuur. Ze richtten zich op het topsegment van de bands. Er hebben heel wat bands gespeeld in deze studio’s. Omdat deze ruimten heel goed geïsoleerd waren hadden de buren nauwelijks last van dit voor de Oldijk unieke gebeuren.

Uiteindelijk besloten Harry Lesteluhu en Saskia Suurd rond december 1995 om met hun gezin weer te vertrekken. Na enige tijd zijn Harry Lesteluhu en zijn vriendin uit elkaar gegaan. Harry is nog steeds heel actief in de muziekbusiness. Hij heeft een eigen verhuurbedrijf voor onder andere muziekinstrumenten en speelt nog als drummer in meerdere bands. Vanwege corona ligt zijn “handel” stil (anno 2021), gelukkig had hij indertijd zijn groot rijbewijs gehaald en overbrugt hij de coronatijd als vrachtwagenchauffeur. Harry heeft twee zonen, inmiddels twintigers.

Volgende periode