Historie van de Oldijk - Ezinge

1 juni 1933 – juni 1935 Tienko Berend Hummel en Marchien Veenekamp

Ook de volgende bewoners bleven niet lang. Tienko Berend Hummel was een zoon van de buren op ’t Veloatje, Berend Hummel en Trijntje de Vries (zie ’t Veloatje) en werd daar ook geboren op 14 december 1904.
Marchien Veenekamp was geboren op 1 februari 1906 in Eenrum, dochter van landarbeider Jan Veenekamp en Maria Dekker uit Eenrum.
Ze trouwden op 6 januari 1926 in Eenrum, Marchien was toen al zes maanden zwanger. Ze trokken eerst in bij de ouders van Tienko Berend op ’t Veloatje, waar hun enige kind werd geboren:

Daarna verhuisde het gezin van ’t Veloatje op 12 juli 1926 naar Saaksum en kwamen al snel op 7 juli 1927 weer terug in Ezinge in een helft van de dubbele woning, die op de hoek van Torenstraat en Slagtersrijge heeft gestaan (anno 2018 kippen/eendenweidje). Daarvandaan kwamen ze dus 7 jaar na vertrek van de Oldijk daar weer terug. Zie verder ook de verhalen bij ’t Veloatje. Toen ’t Veloatje leeg kwam te staan betrok het gezin die woning, die eigendom was geworden van een oom van Tienko Berend (zie verder ’t Veloatje).


Figuur uit register huisnummering Ezinge tot 1920