Historie van de Oldijk - Ezinge

1 juni 2022 – heden Siemen Hiemstra en Petronella Aleida (Petra) Raven

Siemen Hiemstra is geboren op 27 januari 1968 in Groningen, zoon van Jan Hiemstra en Aaltje Tadema. Het gezin woonde toen in Visvliet.
Petronella Aleida (Petra) Raven is geboren op 3 oktober 1969 in Ezinge, dochter van Douwe Raven en Reina Doornbos.
Siemen en Petra trouwden op 6 september 1996 te Winsum.
Na hun huwelijk betrokken ze Wierdeweg 15 waar ze twee kinderen kregen:

Petra was al op 17 maart 1990 gestart met haar holistische praktijk Corpus et Sanitas, eerst op de bovenverdieping van Torenstraat 14 en later op Wierdeweg 15/17 (samengevoegd). In haar praktijk hoorde ze van Ria van Galen, dat Oldijk 3 in de verkoop zou komen en zo kwam het balletje aan het rollen. Siemen en Petra liepen al langer rond met plannen om kleiner te gaan wonen en een plekje buitenaf was hun grote wens.
Al snel werd er een akkoord bereikt tussen Aart en Ria enerzijds en Siemen en Petra anderzijds en op 1 juni 2022 ging Oldijk 3 over naar de laatsten. Drie weken later betrokken Siemen en Petra het huis op 23 juli 2022 en zorgden boven voor meer ruimte door een grote dakkapel te laten plaatsen.
De dakkapel wordt geplaatst (coll. fam. Hiemstra)


De dakkapel wordt geplaatst (coll. fam. Hiemstra)

Op het traditionele jaarlijkse Oldieksterfeest eind augustus 2022 introduceerden Siemen en Petra zich voor de buurt met het zingen van een prachtige eigen tekst van het lied Big City van Tol Hansse.
Inmiddels zijn Siemen, Petra en hun kinderen (eind 2022) helemaal gesetteld op de Oldijk, genieten ze dagelijks van de vergezichten en voelen ze zich helemaal thuis op hun nieuwe stekkie.

Naar begin Oldijk nr 3