Historie van de Oldijk - Ezinge

Juli 2015 – heden Dennis S.

En zo betrok Dennis de boerderij. Helaas heb ik hem niet te spreken gekregen voor een interview.
Er was niet veel contact tussen de Oldijkbewoners en Dennis. Het bruggetje werd afgebroken en op het hek werd gewaarschuwd voor een bijtgrage hond…

Op een vroege dinsdagmorgen, 12 februari 2019 werd de Oldijk opgeschrikt door een invasie van politiemensen. Er werd een inval gedaan bij Oldijk 5, waar een wietplantage werd aangetroffen. Dennis werd gearresteerd en de plantage werd ontmanteld.
Zijn inventaris werd afgevoerd naar Dienst Domeinen om te worden verkocht en even later werd de boerderij zelfs “op slot” gezet.De boerderij bleef verlaten achter en verpauperde verder.

Op 18 januari 2021 moest Dennis voor de rechter verschijnen. In het Dagblad van het Noorden van een dag later is zijn procesgang te lezen. Hij nam de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de 420 hennepplanten die de politie er had aangetroffen na een anonieme tip. Volgens het artikel woont Dennis nu in Amsterdam.

Op 1 februari 2021 werd uitspraak gedaan in deze rechtszaak. Dennis werd veroordeeld tot het betalen van de vermoedelijke opbrengst van de hennep en de afgetapte stroom voor het kweken ervan, totaal net iets meer dan 400.000 euro. Zijn advocate overwoog hoger beroep aan te tekenen.

In januari 2020 kwam Oldijk 5 op de huizenmarkt via Makelaardij Zuidhorn en werd te koop aangeboden voor 250.000 euro. De boerderij heeft dan een omvang van 6.812m2. Na een aantal open dagen en de nodige “vreemde” auto’s op de Oldijk werd de oude boerderij op 1 april 2020 verkocht aan Albert.

  • Volgende periode